U bent hier: 

42.000KM EN 9 MAANDEN LATER: BACK IN BELGIUM42.000KM EN 9 MAANDEN LATER: BACK IN BELGIUM

Net geen negen maanden na zijn vertrek richting Tanzania is nu ook Bram terug in België. Francis, die als copiloot de Landrover Defender veilig mee tot in Igunga loodste, kwam zoals voorzien na 15.000km en een blitzbezoek aan Igunga half november 2010 al terug naar huis.

Maar voor Bram zat zijn opdracht er toen nog niet op. Alles samen bleef hij nog zeven maanden in Igunga om er pater Bolle te helpen bij het realiseren van zijn projecten. Zo bouwde hij onder meer mee aan zes nieuwe klaslokalen, vier nieuwe slaapzalen, de eerste computerklas uit de provincie en een nieuwe eetzaal voor de lagere school. Daarnaast hield hij zich ook bezig met de opstart van een waterzuiveringssysteem en tekende hij plannen voor een uitbreiding aan het hospitaaltje dat pater Bolle 15km ten Zuiden van Igunga bouwde.

Dat de nieuwe auto voor Bolle daarbij goed van pas kwam, blijkt niet alleen uit de lange lijst van uitgevoerde werken, maar waarschijnlijk nog het meest uit de kilometerteller. Na de aankomst in Igunga, reden Bram en Bolle maar liefst 27.000km in zeven maanden tijd. Zo gaat dat in een land waar een op-en-af’je naar de dichtst bijgelegen grote steden Mwanza en Arusha goed zijn voor respectievelijk 700 en net geen 1.000km.

En het strafste moet dan nog komen: na 42.000km op Afrikaanse bodem, had de Landrover zowaar geen enkele platte band! Sinds zijn vertrek uit België liet de Defender ons nog geen seconde in de steek. De periode dat pater Bolle zijn dagen aan elkaar reeg met een gemiddelde van één platte band per week, lijkt daarmee voor goed verleden tijd te zijn.

In naam van Bolle en alle mensen uit Igunga dan ook een welgemeende dankuwel aan iedereen die (on)rechtstreeks zijn steentje bijdroeg aan dit grensverleggende en onvergetelijke avontuur. En vergeet niet: Let the world change you, and you can change the world.

Toegevoegd op 20 juli 2011 14u38 door Bram

Tags

Klik op volgende tags om meer te lezen over een bepaald onderwerp:

aankomstBelgiëTanzania

REAGEREN OP DIT BERICHTREAGEREN OP DIT BERICHT

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.