U bent hier: 

9.000KM LATER: LUXOR9.000KM LATER: LUXOR

Na zes dagen in stof en zand zijn Bram en Francis aangekomen in Luxor. Het was een ware luxe om nog eens in de bewoonde wereld te staan en een douche te kunnen nemen. Vandaag bezoeken ze er de belangrijkste toeristische trekpleisters (Vallei der Koningen, Vallei der Koninginnen en de Tempel van Hatsjepsoet) om daarna de stad opnieuw te verlaten en zuidwaarts te trekken.

Vrijdag zouden ze dan Edfu passeren (en snel een bezoekje brengen aan de Tempel van Horus) en dan doorrijden naar Aswan. Zaterdag wordt papierwerkdag voor de ferry in Aswan. Zondag probeert de crew nog eens op internet te geraken voor een nieuwe lading foto's en weekverslag, waarna ze maandag Egypte per boot verlaten.

Ondertussen hebben onze heren trouwens vernomen dat de mannen van tripping around the globe (die ze nog eens zijn tegen genkomen in Bawiti waar ze aan het wachten waren op een groot onderhoud voor hun Toyota Landcruiser) momenteel onderweg zijn vanuit Caïro naar Aswan. Bram en Francis zullen samen met de andere overlanders de boot nemen naar Soedan en allicht ook nadien nog even met hen vertoeven, want het ziet er naar uit dat ze na hun overzetboot naar Soedan in Wadi Halfa nog één of twee dagen zullen moeten wachten totdat de auto (per apart ponton?) is aangekomen. Geen probleem, Uno met z'n vijven spelen is toch spannender en met 41°C (en voorspellingen tot 43° voor Aswan) is het er in elk geval gezellig en warm.

O ja: intussen staat hun kilometerteller op 9.000 probleemloze kilometers... op naar de 10.000km!

Toegevoegd op 14 oktober 2010 09u11 door To

Tags

Klik op volgende tags om meer te lezen over een bepaald onderwerp:

Egypteonderweg

liesbeth en yuri
14 oktober 2010 22u13

Prachtig Bram en Francis !
Als zandmannetjes waarschijnlijk hebben jullie de tocht door Egypte bijna voltooid en zo weer een brug geslaan naar een nog eens 1000 km aan het lijstje van 15 toegevoegd : reeds 3/5 voltooid zonder technische perikelen : hoera!
Wij wensen jullie een behouden en ontspannende overtocht naar Soedan en kruisen onze vingers- hetzelfde voor jullie geweldige landrover. Op naar het hartje van Afrika !
Benieuwd naar een nieuw uitgebreid verslag en foto's een koude, avondlijke groet vanuit Belgie
PS : kan je wat zon en warmte opsturen vandaar, maar liefst niet per Afrikaanse post ...

Det&Paul
14 oktober 2010 23u41

Doe van ons de groeten aan het team van "tripping around the globe". Via deze weg vernemen we ook regelmatig wat nieuwsjes van deze boys. Nog een gezellige overtocht gewenst vanuit Aswan.

Tante Det
15 oktober 2010 23u31

Bram en Francis ook van oma moest ik jullie nog eens een veilige en goedlopende verderzetting van jullie tocht wensen, in gedachten mee op reis, liefs

REAGEREN OP DIT BERICHTREAGEREN OP DIT BERICHT

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.