U bent hier: 

EINDELIJK: EXIT CAIROEINDELIJK: EXIT CAIRO

Het is gelukt! Na 10 dagen zijn Bram en Francis er in geslaagd een Soedanees transit visum te bemachtigen. Vanochtend kregen ze bij hun zoveelste bezoek aan de ambassade te horen dat hun papieren uit Khartoum gearriveerd waren. Na de laatste formaliteiten en betalingen ter plaatse zijn ze sinds 15u in het bezit van de juiste documenten om door Soedan te trekken.

Met "vreugde alom en véél goesting, héél véél goesting" is de crew daarop vertrokken richting Bawati, 370km ten zuid-westen van Caïro. Omdat ze pas op maandag 18 oktober de overzetboot naar Soedan kunnen nemen, zullen ze het zuiden van Egypte immers niet via een korte route langs de Nijldelta bereiken maar via de veel interessantere woestijnroute (Cairo > Bawiti > Abu Minqar > Mut > El Kharga > Luxor > Aswan). Ten laatste over één week zouden ze in Aswan moeten zijn, na een tocht van 1.600km door de woestijn.

De komende dagen zal hun gsm-ontvangst wellicht erg beperkt zijn, dus op een nieuw weekverslag is het nog even wachten, maar Bram voegde gisteren alvast nog enkele foto's toe van de voorbije week. We blijven het thuisfront in elk geval via deze weg op de hoogte houden!

Toegevoegd op 07 oktober 2010 21u22 door To

Tags

Klik op volgende tags om meer te lezen over een bepaald onderwerp:

Egypteonderweg

Pi
07 oktober 2010 21u48

Cool bananas! Ik werd er zelf zowaar wat wanhopig van, maar rekende er ook op dat de woestijnroute hierdoor misschien net goed uitkwam.
Geniet van de rust, het avontuur, een onwaarschijnlijke ervaring. De belevenis van een droom!

Tante Det
07 oktober 2010 22u34

reuze mannen en nu verder door en genieten van zeker prachtige tocht naar zuid Egypte.liefs
tante Det

bieke
08 oktober 2010 13u54

Wiehoe! Wat een zonnig nieuws op deze grijze namiddag! Hopelijk tot gauw x

mama van Bram
08 oktober 2010 16u21

wat een goed nieuws!uiteindelijk is tien dagen wachttijd voor formaliteiten in Afrika een ultra-expressdienst!op het thuisfront alles op wieltjes, hoewel papa nog niet helemaal in form is na zijn staptocht door de pyreneeen, en ikzelf nu pas een normale vertering heb na twee weken sukkelen met mijn buik door Marokkaanse (en toch lekkere) etenswaren!als ik je een goeie raad mag geven Bram;héél héél véél water drinken!en heb je een zandschupje mee om je behoeften te doen,in de woestijn? Geniet van jullie rustige route door de woestijn en kom behouden aan in Aswan volgende week

Pi
08 oktober 2010 22u37

Hmm, als ik het allemaal goed begrijp en Google maps mag geloven, gaan de beide heren eerst een week doen over een route die volgens de routeplanner slechts 21u49min in beslag zou nemen, om zich vervolgens op een boot te parkeren en alzo de volgende 350 km te overbruggen... Dat begint me hier toch sterk op een Nijlcruise te lijken! ;-)

Katrijn & Jeroen
09 oktober 2010 09u44

Super nieuws! Op naar Soedan, een schitterend land!

REAGEREN OP DIT BERICHTREAGEREN OP DIT BERICHT

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.