U bent hier: 

NOG 24U TE GAANNOG 24U TE GAAN

Als alles goed gaat, zijn Bram en Francis daarnet aan de laatste 24u van hun tocht begonnen! Woensdag werd besloten om niet langer met de Duitse ploeg door te rijden. De herstellingen aan de motorbike van Jacob en de Defender van Bernd liepen immers uit en locals had onze crew gewaarschuwd dat er nog een lang en zwaar stuk weg te wachten lag. Ze zijn daarom alleen vanuit Marsabit vertrokken en reden door tot Isiolo. So far, so good.

Gisterenochtend hebben ze dan het laatste zware stuk gravel road afgelegd, en ook de Defender van Bram en Francis bleef hierbij niet gespaard: de schokdempers achteraan begaven het. Verder rijden was niet echt een probleem, maar elke bult of put in de weg veroorzaakte wel iedere keer voor een wiegend effect (met verminderde grip van de banden, vooral in de bochten.) Met wat moeite zijn ze zo tot in Nairobi gereden.

Nadat ze gisterenmiddag arriveerden in Jungle Junction (Nairobi), het Mekka voor overlanders in Africa, werden de by far betrouwbaarste mechaniekers van het continent erbij gehaald. Uiteindelijk kon alles hersteld worden en werd van de gelegenheid ook gebruik gemaakt om het slot van de achterdeur (dat sinds een paar dagen niet meer werkte) te vervangen. Daarnaast bleek het ook nodig om de bushes (rubberen ringen/cilinders die de bewegende delen van de auto op hun plaats houden en enige rek tussen de verschillende stijve metalen delen toestaan) en de stuurinrichting te vernieuwen.

Het vervangen van die onderdelen stond deze ochtend op het programma. Zonder tegenslag zouden Bram en Francis vanavond de grens met Tanzania bereiken en proberen door te rijden tot Arusha. Morgen zetten ze dan de eindspurt naar Igunga in alwaar ze rond 16u zouden aankomen - insjallah, uiteraard.

En de kilometerteller? Die staat intussen ruim boven de 14.000km. Tel daar de nog af te leggen kilometers bij en de afstand die de ferry tussen Aqaba en Aswan nodig had en de kaap van 15.000km zal overschreden zijn.

We kunnen het bijna niet geloven, maar morgen staan Bram en Francis bij pater Bolle himself. We hopen dat ze een fototoestel in de aanslag hebben, want onvergetelijk zal het zeker zijn. En voor het zover is... nog héél even duimen!

Toegevoegd op 05 november 2010 19u01 door To

Tags

Klik op volgende tags om meer te lezen over een bepaald onderwerp:

KeniaonderwegTanzania

Det&Paul
05 november 2010 20u42

We duimen mee voor de langverwachte aankomst. Alleszins een prachtprestatie vol met avontuur. Een mooi en langverhoopt avontuur voor Francis en voor Bram. Ook proficiat voor de ondersteunende ploeg welke voor al de voorbereidingen en assistentie zorgden. Als alles volgens plan verloopt zou de ploeg "Trippingaroundtheglobe" binnenkort ook als tussenstop in Igunga langskomen.

Jenny bolle
06 november 2010 09u46

Nog een laatste duw het gaspedaal, en dan laten uitbollen tot bij Bolle!!
Ik hoor de klokken al luiden : "Bram, bram, Bram, bram, Bram, bram ......
of is het Bram, Fran, Bram, Fran.... !!!!
Formidabel gedaan mannen, en vooral DANK, DANK, voor jullie zware inspanningen, ontberingen, enz.
Slaap nu maar goed uit,en laat de "chicken" smaken .

REAGEREN OP DIT BERICHTREAGEREN OP DIT BERICHT

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.