U bent hier: 

VERTRAGING DOOR VISUMVERTRAGING DOOR VISUM

Ondanks hun pogingen om het "onmogelijke" visum voor Soedan min of meer vlot te verkrijgen, stuitten Bram en Francis op vertragingen. Normaal gezien had hun visum vanochtend moeten klaarliggen in Caïro, maar dat bleek niet het geval. Ook toen ze na aandringen vanmiddag opnieuw aan de ambassade stonden, moesten die hen teleurstellen: de nodige papieren zijn nog niet terug van Khartoum. Vrijdag en zaterdag is alles gesloten waardoor de crew ten vroegste zondag opnieuw kan proberen de visa te pakken te krijgen. Daarbij komt nog dat de overzetboot in Aswan (Zuid-Egypte) slechts één keer per week vaart (op maandag) waardoor hun reis door Egypte een kleine week langer zal duren.

Maar niet getreurd! Na tevergeefse pogingen aan de ambassade is het duo vanmiddag vertrokken naar Banha, een stad 50km ten noorden van Caïro. Ze zullen daar familie van een Belgische kennis bezoeken en hen wat spullen afgeven die ze speciaal voor hen hebben meegenomen. Wellicht blijven ze ergens in de buurt ook slapen. Omdat ze pas zondag in Caïro moeten zijn, overwegen ze om morgen naar de Middellandse Zee te rijden en daar tot zondagochtend te blijven. Tegen donderdag moeten ze in Aswan geraken om vier dagen later de overzetboot te kunnen nemen. Afhankelijk van hoe snel het visum er komt, zullen ze opteren om Aswan te bereiken via de relatief korte Nijl- of de langere maar véél interessantere woestijnroute (Cairo > Bawiti > Abu Minqar > Mut > El Kharga > Luxor).

Wordt vervolgd... Intussen kan je het derde weekverslag op de site vinden, samen met extra foto's van Jordanië en Egypte!

Toegevoegd op 30 september 2010 21u17 door To

Tags

Klik op volgende tags om meer te lezen over een bepaald onderwerp:

Egypteonderweg

REAGEREN OP DIT BERICHTREAGEREN OP DIT BERICHT

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.